Image

Stress Free Concept predstavlja koncept implementiranja jedinstvenih visokoučinkovitih programa koji omogućavaju organizacijama i osobama na visokim upravljačkim pozicijama cjelovitost u razumijevanju, upravljanju i eliminaciji stresa.

Lift Up - Stress Free Concept učinkovito spaja Poslovnu edukaciju, Fizikalnu terapiju i Wellness programe kojima se osnažuju fizički, mentalni i emocionalni kapaciteti pojedinca.

EDUKACIJSKI
PROGRAMI


Baziraju se na učenju ovladavanja poslovnim stresom s fokusom na svjesno osobno i poslovno vodstvo. Osiguravaju razumijevanje i učenje o poslovnom stresu, njegovim uzrocima i utjecaju na poslovnu učinkovitost i kvalitetu života te strategije za njegovu prevenciju, eliminaciju i redukciju. U osnovi svih edukacijskih programa je razvoj emocionalnih kompetencija kroz poslovne situacije, koje su presudne za poslovnu i privatnu učinkovitost.

PROGRAMI FIZIKALNE TERAPIJE


Pod utjecajem stresa dolazi do pretjerane napetosti mišića, grčeva i boli, prvenstveno u vratnom i prsnom dijelu kralježnice. Zaliječiti i prevenirati bolna stanja lokomotornog sustava znači umanjiti postojeći i prevenirati potencijalni novi stres. Programi fizikalne terapije osigurati će jačanje fizičkog kapaciteta pojedinca čime se jasno ističe visoka vrijednost njihove uloge u ovom sveobuhvatnom pristupu upravljanja stresom.


CORPORATE WELLNESS PROGRAMI


Wellness doživljaj, oblikovan u skladu sa potrebama modernog poslovnog čovjeka, izrazito je moćan alat redukcije i neutralizacije stresa. Uključuje ugodne trenutke njege i opuštanja s kojima se postiže stanje duboke relaksacije i osigurava jačanje mentalnog kapaciteta. Programi najčešće uključuju opuštajuće masaže, tretmane lice i tijela te posebno kreirane tematske rituale za obnovu organizma.


MODEL SURI®

U okviru Stress Free Concepta proces upravljanja stresom realizira se primjenom modela SURI® neovisno o tome jesu li programi usmjereni osobnoj, timskoj ili organizacijskoj razini.

Akronim SURI označava procesne korake u okviru Lift Up – Stress Free Concepta


 • SIMPTOMI. Prepoznavanje simptoma stresa.

  Neki od simptoma mogu biti: loši međuljudski odnosi, nepovjerenje, nepoštivanje rokova, neizvršavanje dogovorenih obveza, rastući broj bolovanja, potom bolovi u leđima, glavobolje, razdražljivost, skeptičnost, slaba koncentracija, otežano donošenja odluka i drugi.

 • UZROCI STRESA. Detektiranje ključnih stresora u organizaciji.

  Uzroci stresa mogu biti INTERNI i odnositi se na poslovne procese i odnose u organizaciji. EKSTERNI stresori uključuju ostale stresne čimbenike izvan organizacije, a koji imaju utjecaja na dinamiku poslovanja i dodatno intenziviraju stres u organizaciji. INDIVIDUALNI stresori uključuju vrijednosti, uvjerenja i ponašanja svakog pojedinca koji predstavljaju značajne izvore stresa, kako za pojedinca samoga tako i za njegovu okolinu.

 • RJEŠENJA. Izrada strategija za ovladavanje stresom.

  Uključuje odabrane metode, alate i tehnike kojima će se odgovoriti na detektirane uzroke stresa.

 • ISHOD. Benefiti koje tvrtka i pojedinci ostvaruju.

  Implementacijom željenog programa, bilo da se radi o osobnim ili organizacijskim ciljevima, ostvaruju se višestruke koristi poput: work&life balanca, prevencije burnouta, postizanja učinkovitog i motiviranog tima suradnika, smanjenja broj bolovanja, privlačenja i zadržavanja najboljih talenata, stvaranja branda dobrog poslodavca i mnoge druge.

Osnovni ciljevi implementiranja Stress Free Concepta


ZA MANAGERE I VISOKOPOZICIONIRANE INDIVIDUALCE
sprječavanja burnout sindroma te kreiranje stress free okruženja kojim će se osigurati visoka poslovna i privatna učinkovitost.

ZA POSLOVNE ORGANIZACIJE I TIMOVE
kreiranje i implementacija Stress Free kulture, te uspostava zdravog poslovno-privatnog balansa kod svakog pojedinca unutar organizacije, kojom će se osigurati učinkovit i motiviran tim djelatnika i/ili suradnika za održivo izvrsne rezultate.

Osnovni ciljevi implementiranja Stress Free Concepta


ZA MANAGERE I VISOKOPOZICIONIRANE INDIVIDUALCE:
sprječavanja burnout sindroma te kreiranje stress free okruženja kojim će se osigurati visoka poslovna i privatna učinkovitost.

ZA POSLOVNE ORGANIZACIJE I TIMOVE:
kreiranje i implementacija Stress Free kulture, te uspostava zdravog poslovno-privatnog balansa kod svakog pojedinca unutar organizacije, kojom će se osigurati učinkovit i motiviran tim djelatnika i/ili suradnika za održivo izvrsne rezultate.

SANDRA MRAOVIĆ DEKOVIĆ mag. oecc., HR Specialist


Utemeljiteljica poslovnog centra Lift Up, specijalist za ljudske potencijale, certificirani Executive Coach (AoEC – London), Hogan interpretator i poslovni trener.

Dvadesetogodišnje management i HR iskustvo, kroz spoj poslovne edukacije, zdravlja i wellnessa, rezultiralo je kreiranjem Stress Free Concept-a koji je kod modernih, agilnih i osviještenih poduzeća naišao na izuzetni interes te im je svojim visoko učinkovitim sveobuhvatnim pristupom osigurao ostvarenje željenih rezultata.