MODEL SURI®

U okviru Stress Free Concepta proces upravljanja stresom osigurava se primjenom autorskog modela SURI®, neovisno o tome jesu li programi usmjereni osobnoj, timskoj ili organizacijskoj razini.

Akronim SURI označava procesne korake u okviru Lift Up – Stress Free Concepta.


 • SIMPTOMI. Prepoznavanje simptoma stresa.

  Neki od simptoma mogu biti: loši međuljudski odnosi, nepovjerenje, nepoštivanje rokova, neizvršavanje dogovorenih obveza, rastući broj bolovanja, bolovi u leđima, glavobolje, razdražljivost, skeptičnost, slaba koncentracija, otežano donošenja odluka, loši poslovni rezultati, gubitak kreativnosti i drugi.

 • UZROCI STRESA. Detektiranje ključnih stresora u organizaciji.

  Uzroci stresa mogu biti INTERNI i odnositi se na poslovne procese i odnose u organizaciji. EKSTERNI stresori uključuju ostale stresne čimbenike izvan organizacije, a koji imaju utjecaja na dinamiku poslovanja i dodatno intenziviraju stres u organizaciji. INDIVIDUALNI stresori uključuju osobnost, vrijednosti, uvjerenja i ponašanja svakog pojedinca koji predstavljaju značajne izvore stresa, kako za pojedinca samoga tako i za njegovu okolinu.

 • RJEŠENJA. Izrada strategija za ovladavanje stresom.

  Uključuje odabrane metode, alate i tehnike kojima će se odgovoriti na detektirane uzroke stresa.

 • ISHOD. Benefiti koje tvrtka i pojedinci ostvaruju.

  Implementacijom željenog programa, bilo da se radi o osobnim ili organizacijskim ciljevima, ostvaruju se višestruke koristi poput: work&life balanca, prevencije burnouta, postizanja učinkovitog i motiviranog tima suradnika, smanjenja broj bolovanja, privlačenja i zadržavanja najboljih talenata, stvaranja branda dobrog poslodavca i mnoge druge.