work & life balance

JE LI WORK & LIFE BALANCE UOPĆE MOGUĆ?

Work & life balance ili ravnoteža poslovnog i privatnog života danas više nego ikada zahtjeva strateški pristup. Ukoliko niste strateg, bilo životni ili poslovni, vrijeme je da to postanete. Odmah napominjemo, ne postoji univerzalna strategija, već mora biti vaša osobna.

Kada čitate na primjer članke o ravnoteži između poslovnog i privatnog života koji se danas nalaze skoro na svakom lifestyle portalu, osjećate li se kao da čitate vlastiti dnevnik?

Pod već standardnim pritiskom da se sve stigne i postigne, mnogi se osjećaju kao da jednostavno propadaju ili sagorijevaju i na poslu i kod kuće, neovisno o tome je li rad od kuće postao njihovo novonormalno ili se i dalje posao obavlja na radnim mjestima ali su se okolnosti itekako promijenile i otežale zbog cijele nepredvidive situacije sa globalnom pandemijom. Pa tako ako na primjer radite od kuće, vrlo se često događa da u isto vrijeme i spremate ručak i odgovarate na bitan mail koji traži angažman i fokus. Ili tijekom Zoom Call-a stavite video i zvuk na off da pomognete djetetu oko zadaće. Da, priznajte da to radite. I da vam smeta. Svima nam je isto, niste usamljeni. Ništa lakše nije ni ukoliko se radi izvan kuće, a djeca su u online nastavi ili su popustili u učenju ili vas trebaju roditelji, supružnik, prijatelji… sve to čeka da se vratite s posla i da krenete s drugom smjenom.

Iako nikako ne zanemarujemo koliko ova situacija može biti teška i muškarcima, ovaj put ćemo se osvrnuti na izazove sa kojima se žene, majke, sestre, prijateljice… svakodnevno suočavaju. Danas je suvremenoj ženi održavanje željene ravnoteže između poslovnog i privatnog života jednom riječju, teško. Između predanosti poslu, obaveza prema obitelji i prijateljima i potrebe da se brinu o sebi, posao i život često tome mogu stati na put.

Sve ovo neminovno dovodi do stresa ali i čuvenog burnout-a ili sagorijevanja.

Zašto bi same sebi osigurale sagorijevanje? Znate li startnu poziciju, odakle krenuti i što promijeniti ?

Ako vam se dogodi sagorijevanje nećete biti od koristi ni sebi ni ikome oko vas. Stvaranje skladne ravnoteže između poslovnog i privatnog života ili uspješne integracije poslovnog i privatnog života presudno je za poboljšanje vaše fizičke, emocionalne i mentalne dobrobiti.

Bez obzira koliko bi vaš raspored mogao biti užurban, u konačnici morate imati kontrolu nad svojim vremenom i životom. Kako? Pa kao što smo rekli na početku, strateškim pristupom.

Ako niste sigurni kako balansirati ili jednostavno ne znate od kuda krenuti, možemo vam pomoći i sa vama podijeliti učinkovite tehnike za rješavanje ovog izazova. Naše metode i tehnike sadrže niz rješenja koje mogu odgovarati vašim individualnim potrebama, sa krajnjim ciljem - da poboljšaju vaše zdravlje i opću dobrobit uspješnom uspostavom vaše željene ravnotežu.

A možete se prijaviti i na našu Switch Off! Radionicu u Poreču - Radionica upravljanja poslovnim stresom za žene, i sa drugim polaznicama naučiti kako voditi uspješan posao & živjeti ispunjenim životom, a pri tome ostati zdrava i motivirana ne gubeći volju i nadu, posebno u vremenima krize.

Jer ako se vi ne brinete o sebi, tko će?