corporate wellness

Corporate Wellness – moćan alat redukcije i neutralizacije poslovnog stresa u okviru Lift Up – Stress Free Concepta

Wellness doživljaj, oblikovan u skladu sa potrebama modernog poslovnog čovjeka, izrazito je moćan alat redukcije i neutralizacije stresa. Taj je oblik opuštanja već vrlo dobro poznat mnogim osviještenim ljudima koji ulažu u svoje tijelo te si poklanjaju ugodne trenutke njege i opuštanja.

Odlazak u Wellness Centar ritual je sam po sebi i nudi harmoniju, duhovni mir i opuštajući ambijent savršen za obnovu organizma i postizanje potpune opuštenosti.

Wellness u svojoj biti predstavlja kulturu zdravog življenja sa svrhom poboljšanja cjelokupnog zdravlja. Tretmani najčešće uključuju opuštajuće masaže, tretmane lice i tijela te posebno kreirane tematske rituale.

Corporate Wellness kao odgovor na poslovni stres

Kao odgovor na kontinuirani poslovni stres pojavio se korporativni wellness koji osigurava organizacijama, njihovim managerima i djelatnicima da unatoč stresu na radnom mjestu ostanu zdravi i angažirani. Korporativni wellness programi su kreirani i sponzorirani od strane poslodavca, dizajnirani kao podrška zaposlenicima u periodu usvajanja zdravih životnih stilova koji imaju za cilj reducirati zdravstvene rizike, poboljšati kvalitetu života, pospješiti učinkovitost te time biti na korist organizaciji za koju rade (Berry, Mirabito, & Baun, 2010).

Programi u okviru Corporate Wellnessa pomažu smanjiti negativne učinke stresa, sprječavaju i upravljaju neželjenim zdravstvenim stanjima te poboljšavaju produktivnost djelatnika. Suvremene organizacije razumiju da samo zdrava i pozitivna radna atmosfera znači angažirane djelatnike i poslovnu kulturu koja uspijeva osigurati da zaposlenici doprinose dobrobiti kompanije na duge staze.

Ovakvi programi postaju sve popularniji, no domaće tvrtke su dijelom i dalje skeptične kod njihova uvođenja, prvenstveno zbog sumnje u povrat investicije. No brojna istraživanja idu upravo u korist smanjenju takvog trenda promišljanja budući da su danas dostupne brojne Cost Benefit analize kojima se dokazuje pozitivna korelaciju između stope rasta produktivnosti i uvođenja wellness programa.

Corporate Wellness Programi  sastavni su dio i Lift Up - Stress Free Concept-a koji predstavlja sveobuhvatni pristup upravljanja stresom usmjeren organizacijama, managerima, leaderima i ostalim visokopozicioniranim pojedincima. Konceptkombinira programe fizikalne terapije, wellness iskustva te poslovne edukacije bazirane na učenju ovladavanja poslovnim stresom s fokusom na svjesno osobno i poslovno vodstvo. Fizikalna terapija i wellness programi dati će trenutno olakšanje i utjecati na smanjenje stresa dok će edukacija i osobni razvoj osigurati da rezultati budu održivi. 

Balance Mediterranean Spa iz perspektive Corporate Wellness-a

Balance Mediterranean Spa, sastavni dio Lift Up - Stress Free programa, u potpunosti je inspirirani mediteranskim krajolikom i materijalima. Mediteranski način života kao temelj filozofije branda ogleda se kroz sve elemente u prostoru - ambijent, kozmetičke linije, tretmane i sadržaje.

Jedinstvena atmosfera oplemenjena je DeStress Signature Tretmanima te Stress Relief Ritualima u kojima je zapisana povijest i filozofija kvalitetnog i opuštenog života na Mediteranu, danas toliko potrebna modernom poslovnom čovjeku. U tretmanima se koristi organska kozmetika lokalnih i priznatih internacionalnih proizvođača, proizašla iz ljekovitog i umirujućeg mediteranskog bilja i sastojaka preuzetih iz ovog velikodušnog podneblja.

Zasigurno se već sada može pretpostaviti ljepota objekta te osjetiti relaksirajući ugođaj kojim prostor odiše. No, uz sve navedene elemente najveću vrijednost cjelokupnog wellnessa i kvalitetnog Stress Free Programa svakako čine ljudi, odnosno vrhunski terapeuti, zaljubljenici u struku i podneblje u kojem žive. I sami razumiju, prihvaćaju i žive Stress Free Kulturu implementiranu u vlastitu organizaciju te takvu energiju i prenose klijentima tijekom pružanja usluga.

Možda o tome ne razmišljamo kada krenemo na tretman masaže ili njege tijela ali je zaista bitna energija i filozofija onoga tko uslugu pruža. Cilj je sa tretmana otići odmoran, svjež, oslobođen nagomilanih frustracija i sličnih neželjenih emocija, a ne polomljen prejakom masažom ili mentalno dodatno iscrpljen frustriranim terapeutom.

Individualan pristup i briga o potrebama klijenta ono je što je u fokusu svakog djelatnika Balance Mediterranean Spa. Osim što su profesionalci u okviru svoje struke, terapeuti su educirani i u pogledu različitih osobnosti ljudi te vrlo dobro znaju prepoznati individualne želje i potrebe svojih klijenata. Zbog toga su sposobni osigurati jedinstveni fizički, ali i mentalno jak doživljaj relaksacije svojim klijentima kojima će time ojačati svoje kapacitete za daljnje svladavanje poslovnog stresa.

Benefiti implementacije Korporativnih Wellness Programa

One tvrtke koje svoju brigu za zaposlenike žele optimizirati omogućujući im uživanje u blagodatima wellnessa posebno u okviru cjelokupnog Stress Free Concepta, ostvaruju brojne benefite.

Neke od dobrobiti koje si ugradnjom ovakvog koncepta u sustav motivacije, nagrađivanja i priznanja tvrtke osiguravaju, jesu:

  • veća motivacija i učinkovitost djelatnika
  • poboljšana kreativnost i rješavanje problema
  • smanjenje fluktuacije djelatnika
  • privlačenje najboljih talenata
  • povećanje reputacije poslodavca
  • sprječavanje burnout sindroma
  • work & life balance na svim razinama u okviru organizacije

Sve navedeno govori o pozitivnom i trajnom utjecaju na obje strane, i organizaciju i zaposlenike te bi zasigurno takvi programi trebali postati strateški imperativ svim suvremenim tvrtkama. Iskustva velikih američkih kompanija koje provode ovakve programe već dugi niz godina poput Johnson&Johnson, Chevron, Nelnet, SAS Institute i dr., dokazuju kako više uspjeha ostvaruju sveobuhvatni programi, odnosno oni koji unaprjeđuju fizičko, mentalno i emocionalno stanje pojedinca što je upravo kroz programe Lift Up-a i osigurano.

Neovisno o veličini tvrtke, Corporate Wellness Program razvijen i strateški pripremljen kroz već provjerene stručne smjernice, vrlo je prilagodljiv i ima velike mogućnosti biti uspješno implementiran te ostvarivati svoje željene rezultate.